Flat Preloader Icon

У Општој болници Суботица почиње са радом апарат за магнетну резонанцу најновије технологије

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство, др Милан Попов, градоначелник Суботице Стеван Бакић и в. д. директора Опште болнице Суботица др Саша Џелебџић данас су, у Општој болници, предали на коришћење апарат за магнетну резонанцу најновије „Helium free“ технологије са додатним напредним визуелизационим алатима и пратећом опремом, за чију набавку је Покрајинска влада обезбедила наменска средства у износу од око 200 милиона динара. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је захваљујући председнику Србије и његовој иницијативи за највећа улагања у историји државе Србије у здравство, као и Покрајинском секретаријату за здравство који је определио средства за набавку нове магнетне резонанце, Општа болница Суботица добила уређај врхунских карактеристика и перформанси, који има могућност ефикасног и успешног извршења свих врста МР прегледа.

„Када је магнетна резонанца у питању, Општој болници Суботица не гравитира само око 200.000 становника Севернобачког управног округа, већ се на ову услугу у овој болници ослања још око 400.000 људи из Западнобачког и Севернобанатског управног округа, значи око 600.000 становника по питњу ове врсте услуга. Овај податак довољно говори о значају нове магнетне резонанце и због тога велико хвала Покрајинском секретаријату за здравство који је имао обзира за насушну потребу Опште болнице Суботица за овим уређајем и издвојио средства у износу од 198.780.000 динара за његову набавку“, истакао је Бакић.

Додао је да се тренутно налазимо у једној предивној, уређеној просторији и да би то требало да буде први корак ка почетку опште реконструкције Болнице која обухвата 20 објеката.

„Главни објекат у Општој болници је, као што знате, саграђен 1971. године, док остали објекти у Болници датирају из давне 1896. године. Значи, време је за једну нову ренесансу наше здравствене установе која је од изузетног значаја за комплетан регион“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство, др Милан Попов, изјавио је како је поносан што ће суботичка Општа болница, али и скоро пола милиона грађана који имају право на лечење у овој здравственој установи, добити нов уређај за магнетну резонанцу, истичући да ће тај уређај умногоме олакшати посао дијагностичкој служби и да ће служити свим пацијентима.

Он је, између осталог, нагласио да је у здравствени систем у Суботици Покрајинска влада уложила око 825 милиона динара у последњих осам година, од чега је 800 милиона динара уложено у Општу болницу, и да је захваљујући томе набављена нова опрема чиме је суботичка болница постала једна од најопремљенијих у нашој земљи. Том приликом је посебно похвалио рад Центра за репродуктивну медицију и вантелесну оплодњу у суботичкој Општој болници.

Саша Џелебџић је, у име сви запослених у Општој болници Суботица и лично име, изразио захвалност председнику Републике Србије, Влади Србије, Покрајинској влади, Покрајинском секретаријату за здравство, Граду Суботици и градоначелнику Стевану Бакићу, за „сав труд и сваки динар који су уложили у суботичку Општу болницу“.

„У 2023. години преко Покрајинског секретаријата за здравство Општој болници Суботица обезбеђено је виш од 330 милиона динара за набавку нове опреме и за капиталне оправке великих система. Највеће инвестиција, у висини од око 200 милиона динара, опредељена је за набавку новог апарата за магнетну резонанцу и сву пратећу опрему. Са новом опремом смо добили и додатних шест универзалих и високо напредних дијагностичких радних станица са истовремено доступним и специјализованим софтверским алатима који ће подићи продуктивност и ефикасност комплетне радиолошке службеи то не само МР, него и комеплетне дијагностике и скрининга са других радиолошких модалитета попут ЦТ-а, ултразвука, РТГ итд. У наредних десетак дана очекујемо да ће бити заказани први пацијенти за МР “, навео је др Саша Џелебџић. 

Previous Градоначелник Бакић: Историјска улагања у путну инфраструктуру на територији града Суботице

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER