Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић: Историјска улагања у путну инфраструктуру на територији града Суботице

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас радове на проширењу и рехабилитацији коловоза у улици Иштвана Кизура, у Месној заједници „Кертварош“. Бакић је, тим поводом, изјавио како ће, поред проширења са 3,7 на пет метара, коловоз у овој улици бити комплетно рехабилитован од Сегединског  пута до Теслине улице, у дужини од 500 метара, и да је за реализацију ове инвестиције из градског буџета издвојено осам милиона динара.

„Завршетком овог пројекта решен је вишедеценијски проблем одвијања саобраћаја у овој улици. Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, зна да сам још у децембру прошле године нагласио да ово мора да се уради, јер је улица Иштвана Кизура изузетно битна и значајна за овај део града. Драго ми је што смо то успели да урадимо и што смо на тај начин подигли квалитет и безбедност саобраћаја у овој врло фреквентној улици“, рекао је градоначелник Бакић.

Истакао је да је у претходне четири године са својим тимом урадио много добрих, историјских ствари за овај град.

„Један од историјских резултата је и улагање у путну инфраструктуру на територији града Суботице у претходне четири године. У том периоду, изграђен је коловоз у 44 улице у дужини од 20 километара, док је рехабилитован коловоз у 60 улица, у дужини од 40 километара. Уређено је и 125 километара атарских путева, а у зонама вишепородичног становања уређено преко 400 паркинг-места. И могу људи да ме воле, или не воле, али треба да поштују све оно што је урађено у протекле четири године. Наставићемо са решавањем имовинско-правних односа, као једним од приоритета за наредни период,  како бисмо могли у истом обиму да наставимо са изградњом улица на територији целог града. У току су поступци за решавање имовинско-правних односа за десет улица, за које ће бити урађена и пројектна документација“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Он је, на крају обраћања, додао како ће се на основу техничке документације која је у изради у наредном периоду извршити реконструкција пешачке зоне у центру града, да ће се реконструисати Биковачки пут и пут између Старог Жедника и Ђурђина, да ће се наставити са уређењем простора, игралишта и постављањем нових реквизита за децу, као и са постављањем теретана на отвореном.

Огњен Голубовић је казао да су и улагања у решавање имовинско-правних односа, као једном од највећих проблема у овом граду, такође била рекордна.

„Сваке године, у последње четири године, издвајано је по 200 милиона динара. Ми свакодневно радимо на тим стварима и овим путем позивам све грађане да будемо партнери у решавању проблема имовинско-правних односа, што је предуслов  за добијање асфалта у њиховим улицама. Нагласио бих још једну лепу ствар, а то је да ће Грађевински факултет у Суботици од ове године акредитовати архитектонски смер. На тај начин направљен је још један искорак у области образовања и грађевине у нашем граду, јер смо на Грађевинском факултету заокружили све грађевинске струке, што значи да поред геодезије и грађевинарства напокон имамо и архитектуру“, рекао је Огњен Голубовић.

Previous Градоначелник Бакић отворио 4. „Жеднички вишебој“ у Новом Жеднику

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER