Flat Preloader Icon

Почела 31. „Светосавска недеља“

Изложбом слика академског сликара Предрага Пеђе Милошевића „Бескрајна потрага“, вечерас је у Српском културном центру „Свети Сава“ почела тридесет и прва културно-духовна манифестација „Светосавска недеља“. Ову традиционалну манифестацију посвећену Светом Сави, једном од највећих и најсветлијих личности у историји српског народа, пригодним обраћањем је прогласио отвореном архијерејски намесник суботички, протопрезвитер Душан Ђукић. Присутнима су се обратили и члан Градског већа Срђан Самарџић, аутор изложбе Предраг Милошевић и председник Управног одбора СКЦ „Свети Сава“, Миле Тасић.

Обраћајући се присутнима у име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и лично име, Срђан Самарџић је изразио захвалност Српском културном центру „Свети Сава“ што, како је рекао, већ више од три деценије негује ову културно-духовну манифестацију и брижно и пажљиво припрема програм.

„Наша обавеза је да се сачува све што је Свети Сава изборио. Чињеница је да не препуштајући забораву ни њега, ни његово дело, ми мислимо на будућност нашег народа и наших поколења“, нагласио је, између осталог Самарџић, и додао да верује да ће „Светосавска недеља“, уз подршку локалне самоуправе, и убудуће бити успешно организована и посвећена очувању и афирмацији српске духовности и културе у нашем граду.

У оквиру овогодишње „Светосавске недеље“ од 21. до 27. јануара биће одржано шест програма и традиционални, тридесети по реду, Светосавски бал.

Сви најављени програми почињу у 19.00 часова у свечаној сали Задужбине Душана Радића. Изложбу слика „Бескрајна потрага“ посетиоци  ће моћи да погледају  до 15.  фебруара,  сваким радним даном од 10.00 до 14.00 часова. Све програме заинтерсовани  ће моћи да погледају на „yutube“ каналу Српског културног центра „Свети Сава“.

Програм „Свтетосавске недеље“:

  • 22. јануар (недеља) – Представљање изабраних дела академика Василија Крестића
  • 23. јануар (понедељак) – Представљање књига Горана Петровића „Папир“ и „Иконостас“
  • 24. јануар (уторак) – Духовна трибина, по благослову Владике бачког Иринеја предавање ће одржати ђакон Мирослав Николић „Свети Иринеј исповедник на Светосавском путу“
  • 25. јануар (среда) – Музичко вече, трио „Балканске жице“ (Зоран, Никола и Жељко Старчевић)
  • 26. јануар (четвртак) – Свечана академија, учествују хор СКЦ „Свети Сава“, ученици суботичке Музичке школе и Гимназије „Светозар Марковић“
  • 27. јануар (петак) – Светосавски бал у ресторану „Спартак С“. Гости – Слободанка Данка Стоиљковић и Данило Живковић.

#Subotica #GradSubotica

Previous Честитка градоначелника Стевана Бакића поводом Јовањдана

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER