Flat Preloader Icon

Одржан четврти по реду Дечји фестивал музике и покрета „Палићке нотице“

Дечји фестивал музике и покрета „Палићке нотице“, на којем се ове године познатим песмама са евровизијских такмичења представило око 170 малишана из специјалних и масовних школа из наше земље и региона, одржан је вечерас на Летњој позорници на Палићу. Четврте по реду „Палићке нотице“ свечано је отворио члан Градског већа Срђан Самарџић који је, обраћајући се присутнима у име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и лично име, истакао како је ова прелепа манифестација посвећена инклузији и оснаживању деце са сметњама у развоју.

„Ова манифестација развија емпатију, толеранцију и прихватање различитости у најранијем добу. Зато смо веома поносни на овај фестивал, на вредности које негује и промовише и чињеницу да се кроз музику, плес и креативан рад деца лепо друже, радују и веселе“, нагласио је Самарџић.

Он је свим извођачима пожелео успешан наступ, а присутнима на фестивалу да уживају у такмичарском и ревијалном делу овогодишњих „Палићких нотица“.

„Свима нама желим и да се дивимо програму који су нам ови млади, мали али велики људи, припремили. Овим четврте ’Палићке нотице’ проглашавам отвореним“, рекао је Срђан Самарџић.

На четвртом по реду Дечјем фестивалу музике и покрета „Палићке нотице“ у такмичарском делу програма наступило је осам екипа, а у ревијалном делу четири екипе.

Према одлуци стручног жирија овогодишњи победник Фестивала  је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ из Суботице. Најбољи музички наступ имало је Удружење за афирмацију дечијег стваралаштва „Свитац“, из Београда, док су најбољи сценски наступ имали Школа за основно и средње образовање „1. новембар“ и Основна школа „Филип Филиповић“, из Чачка. Специјална награда за аутентичан наступ и општи дојам припала је Школском центру са домом ученика „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Соња Маринковић“, из Суботице.

Програм је отворила екипа ЈУ Центар Центар „Заштити ме“ и ОШ „Ђура Јакшић“, из Бања Лукe, извођењем нумере са којом је победила на прошлогодишњем фестивалу, а уочи почетка „Палићких нотица“ сви учесници Фестивала продефиловали су обалом Палићког језера.

Previous Додељена признања ученицима Музичке школе Суботица

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER