Flat Preloader Icon

У Суботици свечано отворен модеран Туристички инфо центар

Суботица је данас добила савремен, модеран и функционалан Туристички инфо центар. Смештен у приземљу Градске куће, овај простор ће, према речима директора Туристичке организације Суботице Александра Медаковића, служити за примарну туристичку понуду и услугу коју ће нудити туристима и посетиоцима Суботице, града који је, како је навео, уз Палић међу првих шест туристичких дестинација у Републици Србији.|

„Суботица свакако заслужује један овакав објекат у смислу примарне туристичке услуге. Ми смо дестинација која ће ове године забележити преко 200.000 долазака и више од 400.000 ноћења, тако да ће овај објекат допринети још бољој туристичкој услузи. Осим што је модерно уређен, овај простор је и изузетно функционалан, јер из њега постоји директан улаз у вестибил Градске куће где ће моћи да се оргнизују и туристичке посете за све посетиоце који долазе у наш град“, истакао је Александар Медаковић.

Он је додао да је вредност овог пројекта, са којим је Туристичка организација Суботице након неколико година успела да заокружи причу о отварању Туристичког информативног центра какав Суботица заслужује, износи око десет милиона динара, без ПДВ-а.

„Велику захвалност за реализацију овог пројекта дугујемо Министарству туризма и омладине које је у финансирању овог пројекта учествовало са око 20 одсто средстава, као и градоначелнику Стевану Бакићу и Градској управи, јер је Град Суботица финансирао овај пројекат у вредности преко 80 процената“, нагласио је Медаковић.

Осим што ће овај простор да функционише као туристички информативни центар, он ће, како је објаснио Медаковић, бити и градска билетарница, када су у питању концерти и сви остали догађаји у граду, и сувенирница која ће у будућности много боље и више да ради, као што је својевремено то и била.

„Радно време Туристичког информативног центра је од 9 до 17 часова, а викендом од 9 до 13 часова. У будућности, када будемо проширивали садржаје у смислу туристичког вођења и обилазака саме Градске управе и Градске куће, радно време ће сигурно бити до 20 часова, као што је у свим инфо центрима и у Србији, и у Европи“, закључио је Александар Медаковић.

#Subotica #GradSubotica

Previous У ОШ „Матко Вуковић“ свечано отворени 9. „Дечји светосавски дани“

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER