Flat Preloader Icon

Обележен Дан полиције, Дан Министарства унутрашњих послова и слава Министарства

Поводом обележавања Дана полиције Републике Србије, Дана Министарства унутрашњих послова и славе Министарства – Свете Тројице, припадници Полицијске управе у Суботици данас су на Тргу ребуплике, код Градске куће, приредили тактичко-технички збор на коме је приказан део опреме и возила које користе како би суграђане упознали са својим радом, али и заједно са њима прославили свој дан.

Тактичко-технички збор, на којем су сви заинтересовани грађани могли да виде део опреме и возила које полиција, ватрогасци и гранична полиција користе у свом свакодневном раду и активностима, као и вештачку стену, коју су поставили припадници жандармерије, уз коју су најмлађи Суботичани могли да се успењу, обишли су и градоначелник Суботице, Стеван Бакић, и начелник Полицијске управе у Суботици, Игор Велимировић.

У просторијма ПУ Суботица, на Сегединском путу, данас је одржана и пригодна свечаност којој је присуствовао и градоначелник Бакић који је, обраћајући се присутнима, подсетио да локална самоуправа и Полицијска управа у Суботици већ годинама веома успешно сарађују.

„У жељи да полиција буде што опремљенија и ефикаснија, Град Суботица, као што знате, путем градског Фонда за унапређење безбедности саобраћаја издваја не мала средства за набавку нових возила и техничко опремање Полицијске управе – Одељења саобраћајне полиције“, рекао је Бакић. 

Истакао је да је потпуно извесно да ће локална самоуправа – узимајући у обзир чињеницу да хоћемо Суботицу у којој ће се сви грађани, пре свега, осећати сигурно, али и околност да је наш град једна вишенационална и када је реч о безбедности изузетно осетљива средина – предузимати све што је неопходно да веома добра сарадња са Полицијском управом у наредном периоду буде још интензивнија.

„Искористићу ову прилику да нагласим да верујем да ћете свој изузетно тежак, захтеван и одговоран посао пун одрицања и опасности и убудуће обављати часно, професионално и у складу са Законом, да ћете увек бити уз своју државу и свој народ и да ћете и даље бити успешни у извршавању веома тешких задатака који су вам поверени“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је, на крају обраћања, свим припадницима Полицијске управе у Суботици присутнима на овој свечаности, као и свим њиховим колегама, честитао Дан Министарства унутрашњих послова, славу Министарства и Дан полиције, и пожелео им свако добро.

Дан Министарства унутрашњих послова, слава Министарства – Свете Тројице и Дан полиције Републике Србије обележава се у знак сећања на 1862. годину (15. јун), када је српска жандармерија на празник Духови (Света Тројица) одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредних дана (17. јун).

Previous Обележена 80. годишњица депортације суботичких Јевреја

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER