Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић: Делима показујемо да водимо бригу о равномерном развоју свих месних заједница

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас радове на рехабилитацији коловоза у улици Динка Шимуновића, у Месној заједници „Кер“. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио како је градским буџетом за ову годину опредељено 26 милиона динара за рехабилитацију коловоза у седам улица на територији града Суботице у укупној дужини од 2,8 километара, да су у улици Динка Шимуновића у току радови на рехабилитацији коловоза у дужини од 200 метара, ширине четири метра, и да је за ту намену из градског буџета издвојено 2,5 милиона динара.

„До сада су завршени радови у улицама Пере Тумбаса Хаје и Ужичка, у Месној заједници ’Кер’, у улицама Николе Кујунџића и Атиле Јожефа, у МЗ ’Центар ИИ’, као и проширење улице 51. дивизије од улице Јована Микића до улице Милутина Ускоковића. Недавно су, такође у оквиру овог пројекта, окончани радови и на проширењу дела улице Пролетерских бригада, од Зоркине до улице Ференца Бодрогварија, у МЗ ’Зорка’ у дужини од 970 м, где је коловоз проширен са четири на пет метара. Вредност ових радова је шест милиона динара, а на тај начин, с обзиром на то да се ради о прометној саобраћајници, стекли су се услови за безбедније и квалитетније одвијање саобраћаја“, нагласио је Бакић.

Он је похвалио реномирану компанију ’Војпут’, извођача радова на рехабилитацији коловоза, која, како је рекао, и по питању рокова, и по питању квалитета, свој посао обавља на врхунски начин.

„И запослени у Јавном предузећу за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање  путева увелико раде на новим пројектима за рехабилитацију и изградњу путне  инфраструктуре на територији града Суботице. И ово је један у низу од примера који потврђује да водимо бригу о равномерном развоју свих месних заједница на територији нашег града. Значи, то нису празне приче, већ су конкретна дела“, подвукао је градоначелник Бакић.

Када је реч о реализацији пројеката по месним заједницама, додао је, у Месној заједници „Бајмок“ приводе се крају радови на реконструкцији и оспособљавању базена у Спортском центру у овом насељу надомак Суботице.

Огњен Голубовић је навео да су тренутно у току радови на изградњи два спортска терена, односно две теретане на отвореном, у месним заједницама „Александрово“ и „Макова седмица“.

„Урадили смо у потпуности и један терен са тартан подлогом у насељу Бајмок, а завршили смо и пројекат везан за изградњу парка у Улици 51 дивизије, код кружног тока. Надамо се да ће већ у септембру или октобру отпочети први радови на уређењу те површине. Мимо ових радова, радимо, наравно, и на уређењу паркинг-места. Ове године ћемо урадити око 400 паркинг-места, а раде се и пројекти везани за нова асфалтирања улица. У овом тренутку, то је око двадесетак пројеката и ми верујемо да ћемо добар део њих реализовати у току ове године“, истакао је Огњен Голубовић.

Previous Градоначелник Бакић: У Суботици је љубав према спорту немерљива 

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER