Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић обишао нова возила и радне машине ЈКП „Чистоћа и зеленило“

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавног комуналног предузећа „Чистоћа и зеленило“ Слободан Милошев обишли су данас, на локацији Радне јединице за одвожење и депоновање комуналног чврстог отпада ЈКП „Чистоћа и зеленило“ нова, управо набављена возила за сакупљање смећа и комуналног отпада, као и возила, механизацију и опрему за хигијену и зеленило. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да су нова возила и радне машине набављени заједничком синергијом Града Суботице и ЈКП „Чистоћа и зеленило“ како би ово суботичко јавно-комунално предузеће своју делатност могло да обавља што квалитетније и ефикасније.

„Ради се, заправо, о кредиту у виду капиталних субвенција у износу од 473 милиона динара планираних за вишегодишњи период, иза којега стоји Град Суботица. Тендер је био расписан током  2023. године, у међувремену је завршен и данас смо сведоци комплетно испорученог контингента који се састоји од: пет камиона аутосмећара, два камиона путарца, једне аутоцистерне, једног сервисног комби возила, једног возила са корпом, две електричне чистилице, два трактора са мулчером и два теретна возила са абролом и контејнером“, истакао је градоначелник Бакић.

Он је додао да се ради о савременим возилима и радним машинама које би требало да допринесу  да сваки сегмент пословања ЈКП „Чистоћа и зеленило“, који се огледа у сакупљању комуналног отпада и одржавању хигијене и зеленила на територији овог града, буде обављен на задовољство свих грађана Суботице.

„Добра вертикална повезаност свих нивоа власти и одговорна политика на локалу стварају услове да крупним искораком и у будућности,  како на пољу очувања животне средине, тако и у свим другим сегментима живота наших суграђана, створимо здравији и модернији амбијент за сваког појединца, као и породице“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ је изразио огромну захвалност Граду Суботицу и градоначелнику Стевану Бакићу који је, како је рекао, препознао проблеме и потребе ЈКП „Чистоћа и зеленило“, као и председнику Србије Александру Вучићу који је створио „једну привредну атмосферу у нашој земљи да се може пословати на овакав начин“.

„Ово је један од видних резултата управо тог створеног пословног амбијента. Нова возила и радне машине нам, са возилима која смо набавили пре две године, много значе, унапредиће рад нашег предузећа које ће постати још бољи сервис грађана Суботице. Новонабављена возила и радне машине ће нам донети и одређене уштеде када је реч о потрошњи горива и других енергената, а допринеће, свакако, и бољој заштити животне средине. Ово возило са корпом је прво такво ново возило које је у наше предузеће стигло као ново, пре десет година нисмо имали ни једну корпу, унајмљивали смо је, а потом смо набавили две половне корпе са којима и дан-данас радимо“, рекао је Милошев.

Говорећи о подели зелених и плавих канти, Милошев је казао да је зеленим кантама „покривена“ цела територија града, значи и градске, и приградске месне заједнице, и да ту има око 48.000 потрошача, док се са поделом плавих канти стигло у 11 месних заједница у којима је подељено око 10.500 канти.

„Тренутно се акција поделе плавих канти одвија у МЗ ’Ново село’, где би требало да се подели око 1.800 канти, колико је, отприлике, и домаћинстава. Потом ћемо, по плану, наставити са поделом плавих канти како бисмо покрили целу територију града Суботице. Уз поделу канти ми делимо и флајере, односно упутства шта се одлаже у плаву канту, и могу да кажем да можемо бити задовољни како их грађани користе и шта у њих одлажу“, закључио је Слободан Милошев.

Previous Грађани Суботице заинтересовани за субвенције за енергетску санацију у домаћинствима

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER