Flat Preloader Icon

Представљен пројекат „Људи у акцији“ (Aktion Mensch)

22.10.2020.

Представници Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ и Удружења грађана „Сан“ данас су, у Плавој сали Градске куће, представили пројекат „Људи у акцији“ (Aktion Mensch) чији је циљ изградња Дневног центра са радионицама за запошљавање особа са физичким, менталним, душевним или вишеструким сметњама. Пројекат се реализује у партнерству са немачком организацијом „Internationaler Bund“ (IB) и намењен је корисницима Дневног боравка за одрасла лица при Дому „Колевка“.

Координаторка у Дому „Колевка“, Данијела Андрашић, изјавила је, тим поводом, да је реч о једном у низу пројеката који се ради у „Колевци“ и да је „Колевка“ међу првима у окружењу успешно аплицирала за средства из овог пројекта. 

„Буџетом од 31.900 евра направили смо пластеник у Банијској улици и набавили смо машину за папирну и картонску амбалажу која се, захваљујући Граду Суботица, налази у Бизнис инкубатору. Све што се буде произвело у пластенику у Банијској улици биће директно пласирано за исхрану 162 деце која су смештена у Дому, што ће директно утицати на квалитет њихове исхране и њихово здравље. Уз то, 40 одраслих лица која су у Дневном боравку биће радно ангажована, свако у складу са својим способностима“, истакла је Данијела Андрашић.

Своје искуство у производњи органске хране корисницима Дневног боравка поделили су чланови УГ „Сан“, који на својој фарми у Љутову гаје органске коке носиље.

„Оно чиме се ми управо бавимо, органска производња и рад са особама са инвалидитетом, уклопили смо у овом пројекту. Наш задатак је да он буде одржив и по завршетку, производи из пластеника ићи ће директно за исхрану деце, а почећемо да гајимо цвеће и украсно биље. Имамо прилику да будемо зачетници социјалног предузетништва у Србији, закон о томе још није донет, али ми га нећемо чекати скрштених руку већ ћемо радити. Надам се да ћемо, када он буде донет, бити на својим ногама и да ће ово бити одрживо“, рекао је потпредседник УГ „Сан“, Стеван Човић.

Previous Обележен Европски дан борбе против трговине људима

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER