Flat Preloader Icon

Председник Скупштине града др Балинт Пастор обишао асфалтирану улицу Други виногради у Чантавиру

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) обишао је данас улицу Други виногради у Чантавиру која је добила асфалтну подлогу у дужини од једног километра након скоро четрдесет година. Уз истицање да ће ова инвестиција вредна око 22 милиона динара олакшати свакодневицу грађанима који живе у стотинак домаћинстава у овој улици, др Балинт Пастор је рекао да су средства за реализацију овог пројекта обeзбеђена из буџета Града Суботице.

„Радује ме што смо у Чантавиру, у улици Други виногради. У овом насељу укупно има шест улица са називом виногради и све су одавно асфалтиране, осим улице Други виногради. Са нама је и житељка Чантавира која је дочекала да се и ова улица у којој живи већ 39 година коначно асфалтира. И реализација овог пројекта сведочи оно о чему константно говоримо, а то је да је Граду Суботици јако битно да се равномерно развијају све месне заједнице, како градске, тако и приградске. Нема ни повлашћених, ни привилегованих, као што је то било у неким ранијим периодима. Заиста се трудимо да становници свих месних заједница на територији нашег града имају квалитетне услове за живот, што подразумева и изградњу путне, водоводне, канализационе и гасоводне мреже“, нагласио је др Балинт Пастор.

Напоменуо је да је, када је реч о осталим инвестицијама, претходних недеља завршена друга фаза радова на асфалтирању улице Дожа Ђерђа у Хајдукову, као и да је ревитализован коловоз у улицама Арсенија Чарнојевића, од улице Петра Лековића до Улице Ференца Сепа, и у улици Јована Микића, од Мајшанског до Сегединског пута, у Суботици.

„И у наредном периоду очекује нас реализација пројеката везаних за изградњу путне инфраструктуре, а само као пример навешћу да ће ускоро почети извођење радова у улици Ернеста Куна, у Месној заједници ‘Жељезничко насеље’ у Суботици, као и у улици Бориса Кидрича, у Чантавиру. Ускоро ће почети и радови на реновирању улица Пролетерских бригада и Зоркине улице, док ће струганим асфалтом бити поправљени путеви у десет месних заједница на територији града Суботице, у укупној дужини од 11 километара“, навео је др Балинт Пастор.

Додао је да ће уброзо почети и извођење радова у оквиру пројекта „Чиста Србија“.

„Тај пројекат биће реализован у наредних пет година, у Суботици, на Палићу, у Чантавиру и у Бајмоку. Прошириће се и гасна мрежа на подручју неколико градских и приградских месних заједница, као што су месне заједнице ‘Шупљак’ и ‘Палић’, а радиће се на проширењу водоводне мреже у месним заједницама ‘Зорка’ и ‘Жељезничко насеље’. Из свега овога може се закључити да је суботичкој локалној самоуправи веома важан равномеран развој града и да грађани Суботице имају пристојне услове за живот. Прошле седмице, када смо обилазили Градску библиотеку, навео сам шта је све урађено у вези очувања граског језгра. Тада сам рекао да то не значи да се средства одвлаче од инвестиција у путну, гасоводну, водоводну и канализациону мрежу, а овај данашњи дан то и доказује“, закључио је др Балинт Пастор.

Previous Ускршња честитка градоначелника Суботице Стевана Бакића

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER