Flat Preloader Icon

Суботица на најзначајнијем светском сајму инвестиција у Минхену

Шест војвођанских општина и градова и ове године се представља на једном од најзначајнијих светских сајмова некретнина и инвестиција „Expo real“, од 7. до 9. октобра у Минхену. Излагачи на штанду Развојне агенције Војводине су Нови Сад, Суботица, Сомбор, Зрењанин, Кикинда и Сремска Митровица.

Војвођански регион представља расположиве локације и најбоља решења за њихову реализацију, пореске и финансијске олакшице и друге погодности које страни привредници добијају инвестирањем у војвођански сектор некретнина.  

Представници суботичке локалне самоуправе представили су инвестиционе потенцијале града, са акцентом на пословање Слободне зоне Суботица.  Помоћник градоначелника Срђан Самарџић рекао је, тим поводом, да захваљући повољном пословном амбијенту, у индустријских зони у Малом Бајмоку успешно послује 11 иностраних компанија. 

„Добар пословни амбијент и изванрердна инвестициона клима уцртали су Суботицу већ одавно на мапу великих европских и светских места за инвестирање. Оно што ми истичемо и чиме се посебно поносимо јесте наша Индустријска зона ‘Мали Бајмок’ у оквиру које послује Слободна зона, са 11 компанија и око 6.500 запослених. Ми смо, наравно, увек спремни за разговор са неким потенцијаним инвеститором и увек смо отворени за сарадњу“, изјавио је, између осталог, Самарџић.

„Expo Real“ у Минхену је највећа пословна платформа за сектор инвестиција и некретнина у Европи који нуди идеално окружење за ефикасно умрежавање на кључним тржиштима Европе, Блиског истока и САД. И једно од најважнијих места сусрета за индустрију некретнина, размену знања и искустава са пословним партнерима.

На овогодишњем минхенском сајму инвестиција и некретнина учествује више од 1.800 излагача са 40.000 учесника из 36 земаља света. 

Ове године фокус инвеститора је на одрживом развоју, зеленим трансформацијама у сектору некретнина, дигитализацији и декарбонизацији градова.

Previous Чланови Градског већа

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER