Flat Preloader Icon

Вучић: Брза пруга Нови Сад–Суботица биће отворена 24. новембра

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас тестирању новоизграђене деонице брзе пруге од Новог Сада до Суботице специјалним возом немачких железница. Након пристизања на реконструисану Железничку станицу, где га је дочекао градоначелник Суботице Стеван Бакић, председник Вучић је обишао завршне радове на станичној згради суботичке Железничке станице.

Председник Вучић је, тим поводом, рекао да ће се, када пруга буде отворена, од Београда до Суботице стизати за само сат и 10 минута и најавио да ће новоизграђена деоница брзе пруге од Новог Сада до Суботице бити отворена 24. новембра, што је годину дана пре предвиђеног рока.

„Ми смо данас прешли 108,1 километар новоизграђене пруге која је завршена годину дана пре рока. Чисто и уредно делује, много лепо изгледа, 40 милиона евра смо уложили. Имам велику примедбу на ову станицу. И зато неће бити отворена у року од пет до шест дана, мораће да се промени натписи. Натписи на информативним таблама на станици су на српском и енглеском језику, али недостаје мађарски језик. Станица се неће отворити док не буду натписи и на мађарском језику. Прво на српском, на мађарском, па онда на енглеском језику, јер нам је овде мађарски језик важнији него енглески”, истакао је, између осталог, Александар Вучић.

У специјалом возу за тестирање брзе пруге од Новог Сада до Суботице били су и Тамара Вучић, министар грађевинарства Горан Весић, председница Покрајинске владе Маја Гојковић, директорка Инфраструктуре железнице Србије Јелена Танасковић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, кинески амбасадор у Србији Ли Минг, представници кинеског извођача радова, као и представници медија.

Previous Одржана 4. седница Скупштине града Суботице

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER