Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић уручио кључеве модерног ватрогасног возила ДВД „Матица” Суботица

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је уручио кључеве модерног ватрогасног возила за гашење пожара на отвореном председнику Добровољног ватрогасног друштва „Матица” Суботица, Томиславу Ковачу. Уручујући кључеве возила вредног 13 милиона динара, на платоу у кругу ДВД „Матица”, градоначелник Бакић је пожелео „да га користе у здрављу, али што мање”, као и да им дуго траје.

Он је, том приликом, подсетио на дугу и богату традицију организованог гашења пожара у Суботици која, како је рекао, датира још од 1865. године.

„И не само на основу те дуге традиције, него и на исказаним потребама чланова Удружења које су ми презентовали, донео сам одлуку да Град Суботица помогне на један овакав начин. Сведоци смо изражених и врло различитих активности чланова Удружења и то у широком спектру: од обуке и семинара о оспособљавању њихових чланова, до одржавања предавања и едукације по школама и различитих самосталних или здружених интервенција”, истакао је Стеван Бакић.

Нагласио је да ће Град Суботица  и убудуће бити једна велика подршка Добровољном ватрогасном друштву „Матица”.

„Њихову одговорност према  нашим суграђанима не треба ни у једном моменту да занемаримо. Такође, ово није само један вид бриге, ово је једно велико хвала за све што раде за безбедност наше заједнице”, рекао је градоначелник Стеван Бакић.

Председник ДВД „Матица” Суботица и командант Команде штаба добровољних ватроганих јединица на територији града Томислав Ковач изразио је захвалност Градској управи на челу са градоначелником Стеваном Бакићем на, како је рекао, препознавању потребе за унапређење сектора добровољног ватрогаства.

„Ово возило није могло доћи на бољу адресу. Ту ће бити максимално искоришћено да у садејству са Ватрогасно спасилачком јединицом Суботица обезбедимо што већу сигурност и безбедност нашим суграђанима. Ово возило ће нам бити од велике помоћи, најзад ћемо моћи да се раме уз раме са нашим професионалним ватрогасцима суочавамо са разним ванредним ситуацијама. Још једном бих се захвалио градоначелнику Стевану Бакићу и надам се да нећемо стати на овоме”, изјавио је Томислав Ковач.

Previous Градоначелник Стеван Бакић присуствовао обележавању 50. годишњице постојања Грађевинског факултета у Суботици
loader-image
Subotica
09:48, 05/09/2024
temperature icon 19°C
ниски облаци
Sunrise Sunrise: 04:16
Sunset Sunset: 18:59

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER