Flat Preloader Icon

Најављена 45. седница Скупштине града Суботице

„У четвртак ћемо одржати 45. редовну седницу Скупштине града Суботице у оквиру које ће на дневном реду укупно бити 13 тачака. На овој седници усвојићемо Одлуку о изменама и допунама Статута Града Суботице, а донећемо и одлуке о изради неколико планова детаљних регулација, у првом реду Плана генералне регулације за насеље Горњи Таванкут“, рекао је председник Скупштине града Суботице, др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint), на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 45. седнице Скупштине града Суботице која је заказана за 4. април 2024. године (четвртак), са почетком у 9.00 часова.|

Уз подсећање да је на прошлој, 44. седници Скупштине града Суботице, донета Одлука о приступању промени Статута Града Суботице и да се те измене односе на усаглашавање са републичким Законом о одбрани, др Балинт Пастор је истакао да ће се овим изменама Статута детаљно и прецизно, у складу са Законом, регулисати надлежности различитих локалних органа које се, пре свега, односе на Скупштину града, градоначелника и Градско веће, у ратном и ванредном стању.

„То је нешто што мора да буде предвиђено Статутом нашег града који није био усклађен са, у међувремену измењеним, Законом о одбрани. На сутрашњој седници обавићемо и тај задатак“, рекао је др Балинт Пастор.

Он је навео да су на претходним седницама Скупштине града Суботице доношене одлуке о изради планова генералне регулације за различита насеља која се налазе на територији нашега града, и да сада на ред долази – Горњи Таванкут.

„То насеље ће први пут имати и један овакав свеобухватан плански документ. Рок израде је 12 месеци, тако да ће се тиме Скупштина следећи пут бавити у следећем сазиву. На дневном реду сутрашње седнице Скупштине града Суботице наћи ће се и доношење Одлуке о изради Плана детаљне регулације за формирање и разграничење спортско–рекреативних комплекса јавне и остале намене у Месној заједници ‘Дудова шума’. И овде се  ради о приступању том послу, такође у року од 12 месеци“, казао је др Балинт Пастор.

Поред тога, како је рекао, одборници ће одлучивати о доношењу Одлуке о усвајању средњорочног плана града Суботице за период од 2024. до 2026. године.

„Скупштина града је 22. децембра 2022. године усвојила План развоја града Суботице за период од 2023. до 2032. године. То је један стратешки, дугорочан план развоја у чијем оквиру Скупштина града треба да усваја, периодично, и ове краће планове развоја, у смислу временског периода. Овим документом предвиђају се неке инвестиције које треба да буду реализоване до 2026. године као што су, примера ради: проширење водоводне мреже у МЗ ‘Зорка’, проширење водоводне мреже у МЗ ‘Макова седмица’, затварање и санација несанитарне депоније Александровачка бара и изградња објекта амбуланте на Палићу“, нагласио је др Балинт Пастор.

На сутрашњој седници, додао је, измениће се и Одлука о локалном омбудсману града Суботице.

„Овде се, с једне стране, ради о усаглашавању са Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, а с друге стране – пошто је и буњевачки језик уведен у службену употребу на територији града Суботице – и о усклађивању одлуке о локалном омбудсману и са том одлуком. Поред тога, усвојићемо и извештај о раду локалног омбудсмана за прошлу годину. Измениће се и Статут установе Градска библиотека у Суботици, а на дневном реду сутрашње, 45. седнице Скупштине града Суботице биће и неколико кадровских решења“, закључио је др Балинт Пастор.

Према његовим речима, уколико се у међувремену не распишу избори, наредна, 46. седница Скупштине града неће бити одржана првог четвртка у мају, већ ће бити заказана за 10. мај (петак).

Previous Ускршња честитка градоначелника Суботице Стевана Бакића
loader-image
Subotica
06:40, 05/09/2024
temperature icon 12°C
разбацани облаци
Sunrise Sunrise: 04:16
Sunset Sunset: 18:59

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER