Flat Preloader Icon

Одржана 43. седница Скупштине града Суботице

На 43. седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојено је свих 28 тачака дневног реда. Поред Одлуке о доношењу Плана генералне регулације за насеље Доњи Таванкут и Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Консолидованог завршног рачуна Града Суботице за 2023. годину, одборници су донели и Одлуку о покретању поступка одређивања модела финансирања у циљу реализације пројекта јавно-приватног партнерства – ради обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији града Суботице, као и Одлуку о давању сагласности и усвајању предлога Пројекта јавно-приватног партнерства за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији града Суботице.|

Донета су и решења о давању сагласности на програме пословања за 2024. годину Јавног комуналног предузећа „Чистоћа и зеленило”, „Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање”, Јавног предузећа „ПалићЛудаш“, ЈКП „Паркинг”, ЈКП „Димничар“, ЈКП

„Погребно”, ЈКП „Стадион”, ЈКП „Суботицагас”, ЈКП „Суботичка топлана”, ЈКП „Водовод и канализација”, ЈП „Суботицатранс”, ЈКП „Суботичке пијаце”, ДОО „Парк Палић” Палић и Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање чврстим комуналним отпадом „Регионална депонија”.

Усвојено је и Решење о давању сагласности на Одлуку Јавног предузећа „Суботицатранс” којом се одобрава давање банкарске гаранције, као и Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допуни Статута „Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање”.

Одборници су донели и Закључак о прихватању Годишњег извештаја о реализацији програма рада и финансијског плана Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине за 2023. Годину, Закључак о прихватању Годишњег извештаја о реализацији Програма пословања Фондације за омладинску културу и стваралаштво „Данило Киш“ и Закључак о прихватању Годишњег извештаја о реализацији Програма пословања Фонда „Др Ласло Рехак“ са финансијским показатељима за 2023. годину, а донели су и Решење о давању сагласности на Програм рада и финансијски план Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине за 2024. годину.

Усвојено је, такође, и Решење о давању сагласности на Програм пословања Фондације за омладинску културу и стваралаштво „Данило Киш“, са финансијским планом за 2024. годину, Решење о давању сагласности на Програм пословања Фонда „Др Ласло Рехак“, са финансијским показатељима за 2024. годину.

На данашњој седници Скупштине града Суботице за директора Историјског архива именован је Стеван Мачковић.

#Subotica #GradSubotica

Previous Најављена 43. седница Скупштине града Суботице

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER