Flat Preloader Icon

Kern Imre (Imre Kern)

    Kern Imre (Imre Kern)


    Zamenik predsednika opštine zamenjuje predsednika opštine u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost.

    Kandidat za predsednika Opštine predlaže kandidata za zamenika predsednika Opštine iz reda odbornika koga bira Skupština opštine na isti način kao predsednika Opštine.

    Predsedniku Opštine i zameniku predsednika Opštine izborom na ove funkcije prestaje mandat odbornika u Skupštini opštine.

    Predsednik opštine i zamenik predsednika opštine na stalnom su radu u Opštini.

    Rođen je 1949. godine u Bačkoj Topoli.

    Osnovnu i srednjuškolu završio je u Subotici. 

    Diplomirao je na  beogradskom Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu 1974. godine.

    Oženjen, ima dve odrasle ćerke iz prvog braka.

    Radio je u Hemijskoj industriji „Zorka“ u Subotici u perioduod 1974. do 1992. godine. Bio je nosilac izgradnje nove fabrike veštačkih đubriva i na drugim odgoovrnim funkcijama u toj fabrici.

    U perioduod 1992  do 2002. godine bio je predsednik Izvršnog odbora Grada Subotice.

    Zamenik je pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine i održivog razvoja u periodu od 2002 do 2004. godine.

    U periodu od 2004. do 2007. godine bio je rukovodilac projekta izgradnje prečistača otpadnih voda u Subotici.
    Od aprila 2007. do maja 2014 godine bio  je zamenik direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Od maja meseca 2014. godine stekao uslov za penziju.

    Od maja 2014. do 21.08.2020. godine  bio je državni sekretar Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Radio je na najznačajnijim infrastrukturnim projektima za Republiku Srbiju, a uspešno realizovao projekte kao što je završetak izgradnje Y-kraka, Žeželjevog mosta, autoputa Surčin –Obrenovac. Vodio je projekat brze pruge Beograd Budimpešta, deonicu od Beograda do Novog Sada. Realizujući ove ugovore stekao je izuzetno iskustvo u primeni sistema ugovaranja po FIDIC-u. Pored ovih projekata vodio je i projekat Svetske banke „Unapređenje zemljične administracije u Republici Srbija“

    Za vreme mandata državnog sekretara vodio je dve vrlo značajne drćavne komisije i to Revizionu komisiju, preko koje su prolazili svi najznačajniji projekti iz oblasti građevinske struke. Druga komisija je komisija za izdavanje „velikih licenci“ za projektne i izvođačke firme koji stičući veliku licencu legitimišu se za projektovanje i izvođenje projekata od državnog značaja. Aktivno sarađivao sa fakultetima tehničke struke i sa Inžinjerskom komorom.

    Kao koautor učestvovao u izradi knjige: Analiza stanja jezera Palić u svetlu rada prečistača otpadnih voda grada Subotice u periodu od 1975 go 2007. godine.

    Bio je predavač, vođa stručnih radionica u inostranstvu i u R. Srbiji više od 10. puta.

    Bio je odbornik Skupštine opštine Subotica u periodu od 1992. do 2008.godine i pokrajinski poslanik u perioduod 2000.do 2004. godine.
    Početkom 2000. godine u jednom mandatu bio je šlan Saveta Ekonomskog fakulteta u Subotici. Zamenik je predsednika Saveta Građevinskog fakulteta u Subotici.

    Bio je aktivan je član Saveza slobodnih gradova Jugoslavije a zatim i član SKGOJ, u periodu od 1996 do 2008 godine. Bio je član delegacije SR Jugoslavije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope pri Savetu Evrope.

    Od 21.08.2020. godine obavlja funkciju zamenika gradonačelnika Grada Subotice.

    Govori srpski, engleski i mađarski jezik





    Subotica - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER