Flat Preloader Icon

Сјајан Новогодишњи гала концерт Суботичког симфонијског оркестра

Суботички симфонијски оркестар, солисти Весна Ђурковић, сопран, и Жељко Андрић, баритон, под диригентском палицом Микице Јевтића, вечерас су у препуној Великој већници Градске куће Новогодишњим гала концертом одушевили суботичку публику. Концерту је присуствовао и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, обраћајући се присутнима, истакао да на прагу Нове године жели да се захвали свима онима који су дали допринос да  Суботица с ваљаним разлогом носи епитет оазе културе, разноликости и заједништва.|

„Наш град има богато културно наслеђе, а то потврђује и сваки наступ Суботичког симфонијског оркестра. Зато користим ову прилику да изразим велику захвалност нашем суграђанину проф. Милошу Николићу, који се на челу овог оркестра налази већ годинама, као и сваком члану Суботичког симфонијског оркестра“, рекао је Бакић.

Град Суботица ће, додао је, и у наредном периоду наставити да развија и свој културни идентитет.

„Суботица ће и даље бити град отворен за разноликост, град где се негује традиција, град где уметност и култура спајају људе, град где ће сви моћи да искажу свој таленат и то поделе са нама, а све у циљу једног општег, заједничког благостања“, казао је Бакић.

Нагласио је како сваки концерт Суботичког симфонијског оркестра даје додатни сјај свакој манифестацији, да сваку свечаност учини величанственом и да сваки његов наступ подсећа на снагу уметности која спаја и уздиже.

„Ми смо поносни што је Суботички симфонијски оркестар стуб културе нашег града, богатство које мало који град има. Желим да се свима нама у наредној години остваре све жеље и да Суботица буде место испуњења наших жеља. Свима вама, вашим породицама, као и свим грађанима Суботице желим срећну и успешну нову 2024. годину, све најбоље и свако добро“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

На репертоару Суботичког симфонијског оркестра нашла су се дела Ђузепе Вердија, Јохана Штрауса и Јозефа Штрауса.

#Subotica #GradSubotica

Previous Градоначелник Бакић приредио традиционални новогодишњи пријем за представнике медија
loader-image
Subotica
13:57, 05/09/2024
temperature icon 21°C
ниски облаци
Sunrise Sunrise: 04:16
Sunset Sunset: 18:59

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER