Flat Preloader Icon

Суботичани нову 2024. годину дочекали уз звуке трубе, валцер и ватромет

Више хиљада Суботичана и њихових гостију дочекало је синоћ Нову годину у добром расположењу и предивном амбијенту на централном градском тргу уз звуке труба оркестра Бобана и Марка Марковића. У поноћ је засијао петоминутни ватромет, а у првим минутима 2024. године Суботичани и туристи су заплесали Штраусов најлепши валцер „На лепом плавом Дунаву“. На Тргу слободе, нову 2024. годину заједно са својим суграђанима дочекао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Током двочасовног концерта, који је почео у 22.30 часова, расположена публика свих генерација уживала је у добром звуку овог трубачког оркестра који је сјајно извео и своје познате нумере „Дукат“ и „Гром“, али и у квалитетним интерпретацијама Бобана и Марка Марковића који су, уз громогласне аплаузе, отпевали познате хитове: „Едерлези“, „Бубамара“, „Бела ћао“, „Ринге раја“, „Месечина“, „Марушка“, „Калашњиков“…

Бобан Марковић је, обраћајући се медијима уочи концерта, рекао да му је драго што он и његов бенд наступају у Суботици и да је програм који ће извести посебно припремљен за ову свечану прилику и новогодишњи концерт.

„Надам се да ће Суботичани и њихови гости који са нама буду дочекали Нову годину на градском тргу уживати у нашем богатом програму. И њима, и свим грађанима Суботице, у новој 2024. годину желим добро здравље и да их прати срећа и успех“, истакао је Бобан Марковић.

Бобан Марковић и његов син Марко Марковић су, заједно са својим оркестром, освојили разна  признања, како у Србији, тако и у свету. Између осталог то су Прва труба, Златна труба, Најбољи оркестар, Најбољи концерт, Мајстор трубе, Водећи трубачки оркестар у Србији (више пута), „Маестро интернационал 2006“. Поред тога, сматрају се водећим оркестром на Балкану већ скоро две деценије.  

#Subotica #GradSubotica

Previous Новогодишња честитка др Балинта Пастора (Dr. Pásztor Balint), председника Скупштине града Суботице
loader-image
Subotica
05:53, 05/09/2024
temperature icon 12°C
разбацани облаци
Sunrise Sunrise: 04:16
Sunset Sunset: 18:59

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER