Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић отворио 18. „Фијакеријаду“ у Новом Жеднику

Нови Жедник је данас био у знаку традиције, разоноде, спорта и окупљања и дружења љубитеља коња и фијакера. На једном од терена спортског комплекса новожедничког ФК „Препород“ одржана је 18. „Фијакеријада“, последња у низу манифестација којом се обележава Дан Месне заједнице „Нови Жедник“ и црквено-сеоска слава (Духови, празник Свете Тројице). „Фијакеријаду“ је свечано отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, тим поводом, изјавио како ова манифестација има прелепу традицију и да је она из године у годину све квалитетнија.

„Искористио бих ову прилику да изразим захвалност и Удружењу грађана ’Ђенерал Хаџићево’, и Месној заједници ’Нови Жедник’, што се труде да ’Фијакеријаду’ што је могуће боље организују. ’Фијакеријада’ даје простора и нашем највећем благу, нашој деци и младима, да када стасају и буду зрели људи преузму и наставе ову прелепу традиционалну манифестацију“, рекао је Бакић.

Истакао је да се у Новом Жеднику увек лепо осећа, као међу пријатељима, браћом.

„И зато се увек радо одазивам на манифестације организоване у овом месту, јер су ми управо грађани Новог Женика већ више пута потврдили да умеју да препознају и подрже праве вредности. Поред храбрости и израженог темперамента, код људи из Новог Жедника највише ценим и поштујем њихов патриотизам, увек су били уз своју Србију. Свим присутнима на ’Фијакеријади’ желим да се лепо проведу, учесницима да остваре добре резултете, а организаторима да ова манифестација прерасте у регионални центар окупљања  добрих људи, добрим поводом“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

На програму 18. „Фијакеријаде“, манифестације која има такмичарско-ревијални карактер, учесници су се између осталог надметали и у: јахању између чуњева, вожњи једнопрега са једном и две осовине између чуњева, вожњи двопрега између чуњева и такмичењу ревијалног карактера, а организована је и смотра понија и штрапаријада.

Најмлађи учесник 18. „Фијакеријаде“ био је јахач понија, двогодишњи Милорад Мијатов, из Новог Жедника.

Свим учесницима 18. „Фијакеријаде“, која је почела интонирањем химне „Боже правде“, додељени су пехари.

Previous У Суботици одржани „Дани Српске у Србији“

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER