Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић присуствовао свечаном пријему бруцоша на Високој техничкој школи струковних студија

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствово је данас свечаном пријему студената прве године Високе техничке школе струковних студија у Суботици, уприличеном у амфитеатру ове високошколске установе. Градоначелник Бакић је, тим поводом, истакао да Град Суботица велику пажњу поклања младима, посебно у последње три године од када је он на челу овог града, и да је у свом раду акценат ставион на четири области: спорт, културу, образовање и социјалну заштиту.

„Ви, млади, сте наше богатство. Узалуд ми планирамо, градимо и радимо реконструкције објеката и установа, ако немамо људи, поготово образованих младих кадрова који ће да руководе и тим управљају. Да је наш град посвећен стрпљивом инвестирању у младе и њихово знање потврђује и педагошко и научно-истраживачко деловање Високе техничке школе струковних студија у Суботици, јер управо млад и школован кадар представља окосницу развоја сваког напредног друштва. Ова високошколска установа, својом отвореношћу и спремношћу на сарадњу истовремено даје пун допринос и афирмацији свог рада, и афирмацији наше средине“, истакао је Бакић.

Уз констатацију да је за бруцоше ово изузетно важан дан, јер је почетак једне нове етапе у њиховом животу, он је казао како сматра да су они својом вољом одабрали овај факултет, да се нада да ће им се остварити жеље и очекивања и да верује да ће, након окончања свог факултетског образовања, преузети одговорност на многим функцијама и дати велики допринос и развоју овог града, и државе Србије.

„Од куће се носи темељ – васпитање. И то је први услов да будете добри људи, а образовање на које вас усмеравају професори је надоградња онога што сте понели од куће. Завршена школа или факултет су један од услова које треба да испуните приликом конкурса за заузимање одређених позиција, али запамтите – услов свих услова јесте да будете добри људи. Све оно што не желите да вам у животу неко уради, немојте ни ви да урадите неком другом. Грешке у животу ћете тако свести на минимум. И нека резултати вашег рада говоре о вама. Имајте и самопоуздање, али уз то самопоуздање морате да имате и знање. Знање је нешто што вам у животу нико никада не може одузети. Када треба да опишем нечији промашај у послу или неиспуњење задатка, увек кажем: огромно самопоуздање спојено са огромним незнањем је – пут у провалију. Дакле, огромно самопоуздање мора да прати и огромно знање“, нагласио је градоначелник Бакић.

Додао је да је и његов, и циљ свих оних који брину о младима и студентима, да их упознају са правим вредностима живота како би то разумели и схватили, тим пре што, како је рекао, живимо у време модерне технологије.

„Имам одређено мишљење према многим технологијама и ту би требало да имате меру шта је корисно на тим мрежама, а шта није корисно. Наши стари кажу да се рачун у ресторану плаћа када из њега излазите, а не када улазите. Сад је време да се определите и изаберете прави пут и да разумете шта су праве вредности. Још нешто би требало да запамтите, а то је да никада не истрчавате, јер сте, познато је, господар неизговорене, а роб изговорене речи. И да одлуке морате да доносите у правом тренутку, јер колико год да је ваша одлука исправна ако није прави моменат она ће доживети фијаско. На крају бих руководству Високе техничке школе струковних студија, свим професорима, сарадницима, асистентима, ваннаставном особљу и вама, студентима, пожелео пуно среће и успеха у предстојећој академској години“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Присутнима на свечаности су се обратили и бруцошима пожелели добродошлицу и успех у студирању и директор Високе техничке школе струковних студија проф. др Игор Фирстнер, помоћник директора за односе са јавношћу и студентима проф. др Златко Човић, координатор за међународну сарадњу проф. др Ливиа Седмина и представници Студентског парламента.

Свечаност је почела химном „Боже правде“ и студентском химном „Гаудемус игитур“ које је извела наша реномирана певачица Бојана Стаменов. Након што је 64. генерација студената Високе техничке школе струковних студија у Суботици положила заклетву на српском и мађарском језику, Бојана Стаменов је отпевала и песму „We Are the champions“ од групе „Queen“.

На Високој техничкој школи струковних студија у Суботици било је 236 слободних места на основним и мастер струковним студијама. Након прва два конкурсна уписано је око 200 студената, а у овој високошколској установи верују да ће се након расписивања трећег конкурсног рока повећати број студената на мастер студијама. Настава на Високој техничкој школи струковних студија почиње у понедељак, 2. октобра 2023. године, у 8.00 часова.

Previous Градоначелник Бакић: Локална самоуправа брине и о најмлађим Суботичанима

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER