Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић примио првотимке, стручни штаб и руководство ЖФК Спартак

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се, у Градској кући, са руководством, стручним штабом и првотимкама Женског фудбалског клуба Спартак који је у првом кругу квалификација Лиге шампиона, одржаном недавно у Данској, тријумфима над прваком Фарских острва Ки Класвиком (7:0) и финским представником екипом КуПС (2:1), изборио пласман међу 22 најбоље екипе Европе у женском фудбалу. Градоначелник Бакић је, честитајући грађанима Републике Србије, Републике Српске и свим Србима у региону и широм света празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, изјавио да је данас имао част да организује пријем за, како је рекао, „наше ’Голубице’, за наше хероине, за понос нашег града Суботице – Женски фудбалски клуб Спартак”.

„Четрнаест титула првака Србије, од којих је чак 13 за редом, и десет пута освојен Куп Србије је, како сам то већ више пута изјавио, права демонстрација моћи која није виђена у било којем спорту на територији наше државе. Њихова величина огледа се и у томе да, и када помислите да им понестаје елана и мотива за даље борбе на теренима, умеју да се издигну изнад свих тих резултата и направе не мали корак, него велики искорак. И направе историју, а то је да су се пласирале међу 22 најбоље европске екипе у женском фудбалу“, истакао је градоначелник Бакић.

Данас ћемо, додао је,  са великом пажњом да пратимо жребање у Европској кући фудбала у Ниону како би сазнали  која је то последња препрека коју Спартак мора да прође како би такмичење наставио у групној фази Лиге шампиона, међу шеснаест најбољих екипа.

„Фудбалерке Спартака својим трудом и понашањем и те како заслужују  да играју у групној фази Лиге шампиона и ја им од срца желим да изборе тај пласман. Наш сусрет у Плавој сали Градске куће је био јако емотиван. Ја и не могу да сакријем да су оне моја слабост, моје миљенице, и за њих са посебно везан, тим пре што знам да су многе од њих, на челу са њиховим капитеном Виолетом Словић, одбиле ангажмане који се мере у стотинама хиљада евра. Оне су остале уз свој клуб, уз свој град, остале су у својој Србији. То је и огромна количина љубави према своме клубу, свом граду и својој земљи, и невиђени патриотитзам који ове девојке имају. И то нико од нас не може да им узврати“, нагласио је Бакић.

Навео је како су „Голубице“ направиле фантастичан резултат и победиле клубове са којима ЖФК Спартак, у финансијском смислу, не може да се мери.

„Град Суботица, на челу са мном, чини све да у границама могућности помогне Женском фудбалском клубу Спартак и то ћемо радити и убудуће. Нико од нас политичара не може да уради што један спортиста може да уради за Суботицу и Србију. Драго ми је да им се овим резултатом у Данској на неки начин вратило за недостатак среће у дуелу са Твентеом, пре две године, који ни данас не могу да прежелим.  Ово су године труда и рада које су фудбалерке уложиле. Захваљујем се и стручном штабу ЖФК Спартак, као и руководству овог клуба, које је поставило високу лествицу многим спортским колективима, не само у нашем граду, него и у Србији, како треба да се организује и ради један клуб са мало материјала. У спорту нема много простора за радовање, пред овим клубом је заостали меч Супер лиге против Машинца, као и дуел са Црвеном звездом. ’Голубицама’ желим још пуно успеха и добрих резултата и на домаћој, и на међународној фудбалској сцени“,  закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Представницима медија обратили су се и спортски директор ЖФК Спартак Бојан Арсић, шеф Стручног штаба ЖФК Спартак Борис Арсић и капитен ЖФК Спартак Виолета Словић. Уз изражавање захвалности суботичкој локалној самоуправи на помоћи, сви они су, између осталог, посебну захвалност изразили градоначелнику Суботице Стевану Бакићу на огромној подршци какву им, како су нагласили, у историји овог клуба која је дужа од пет деценија, до сада није пружио ниједан градоначелник овог града.

Previous Градоначелник Бакић честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER