Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић директорки Дома здравља уручио кључеве новог санитетског возила

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је, на платоу испред амбуланте „Прозивка“ у Пазинској улици, уручио кључеве новог санитетског возила директорки Дома Здравља Суботица Татјани Поповић. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да су у градском буџету за 2023. годину опредељена средства за набавку овог возила намењеног за Службу хитне медицинске помоћи у износу од 6.341.550 динара, као и за набавку апарата за механичку компресију грудног коша у вредности од 1.908.000 динара.

„Ново санитетско возило опремљено је најмодернијим дводелним носилом, најсавременијом кардиолошком столицом и уграђеним доводом за кисеоник који може да се користи за нови респиратор који је Дом здравља добио од Покрајинске владе. Апарат за механичку компресију грудног коша је опрема коју Дом здравља до сада није поседовао и изузетно је важан за рад ове установе“, истакао је градоначелник Бакић.

Он је казао како суботичка локална самоуправа набавком овог апарата за реанимацију пацијената на терену настоји да унапреди здравствену заштиту у овом граду и рад Службе хитне медицинске помоћи, да се нада да ће у потпуности служити сврси за коју је купљен и да верује да ће спасити многе животе грађана Суботице.

„У буџету Града Суботице за 2023. годину за здравствену заштиту опредељено је 34,9 милиона динара, тако да ћемо имати још простора да до краја ове године помогнемо Дому здравља Суботица и свим службама у овој установи“, нагласио је градоначелник Бакић.

Татјана Поповић је изразила захвалност суботичкој локалној самоуправи, градоначелнику Стевану Бакићу и свима онима који су допринели да суботички Дом здравља буде богатији за једно савремено и врхунски опремљено санитетско возило, и апарат за механичку компресију грудног коша.

„Овај апарат за реанимацију, односно компресију грудног коша како би се пацијенти оживели на терену и тако сигурно транспортовали до суботичке Опште болнице, до сада нисмо имали и већ је спасао многе животе током претходна два-три месеца, колико га користимо“, рекла је директорка Дома здравља.

Упитана шта је Дому здравља још неопходно од опреме, она је казала да је установи на чијем је челу увек потребно санитетско возило и сва опрема која иде уз та возила.

„Дом здравља тренутно расплаже са 14 санитетских возила, од којих су четири-пет нешто новији. Настојаћемо да то зановимо и ја верујем да ће нам у томе помоћи Град Суботица и градоначелнник Бакић, као и Покрајински секретаријат за здравство који је увек уз нас. Захваљујући подршци градоначелника Бакића, ове године смо и од Министарства здравља добили на коришћење једно готово ново санитетско возило, тако да смо пресрећни, јер смо ове године богатији за практично два таква нова возила“, истакла је Татјана Поповић.

Previous Градоначелник Бакић: Међународни фестивал позоришта за децу постао бренд Суботице и Србије

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER