Flat Preloader Icon

Градоначелник Стеван Бакић: Од 1. септембра бесплатан вртић за више од 4.500 деце

Суботица наставља са политиком подршке породици и родитељству. На 88. седници Градског већа Града Суботице усвојене су и упућене Скупштини на усвајање две тачке дневног реда које се  односе на помоћ и подршку родитељима у виду накнаде трошкова боравке деце у Предшколској установи „Наша радост”, чији је оснивач Град, али и приватним предшколским установама у Суботици.

„Донео сам одлуку да од 1. септембра ове године Град у потпуности сноси трошкове боравка деце у Предшколској установи ‘Наша радост’ и вртићима при основним школама у Чантавиру и Ђурђину. Такође, суфинансираћемо део трошкова за децу у верификованим приватним предшколским установама са територије града Суботице, чији родитељи или други законски заступници испуњењем услова из Одлуке остварују ово право, и то у висини од 10.000 динара“ истакао је градоначелник Стеван Бакић.

Ово право у приватним вртићима стичу деца  чија су оба родитеља запослена, држављани су Србије и имају укупан месечни приход до 200.000 динара.

„Стабилним финансијама, добром рационализацијом буџетских средстава и  постављањем приоритета  омогућили смо, тако, за више од 4.500 наших најмлађих суграђана бесплатан боравак у вртићима ‘Наше радости’, уз све друге социјалне услуге које плаћамо на нивоу града – од персоналних асистената, до дневног боравка за децу и младе ометене у развоју, услуге становања уз подршку, као и помоћи трудницама и мајкама за рођење првог детета“ истакао  је градоначелник Бакић и нагласио: „Ова одлука у складу је са националном политиком подизања наталитета у Србији, али и  подизања стандарда и квалитета живота. Обезбедићемо подршку суботичким породицама у нашем граду у складу са националном политиком Републике Србије“.

Previous Припадници ПУ Суботица и Жандармерије раде на утврђивању околности инцидента на периферији Хајдукова

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER