Flat Preloader Icon

Одржан радни састанак поводом организације 6. Суботичког полумаратона

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) сазвао је за данас радни састанак на којем су присуствовали представници свих учесника у организацији Суботичког полумаратона. Суботички полумаратон се одржава у склопу обележавања Дана града Суботице и он је из године у годину све популарнији како у круговима домаћих спортиста, тако и спортиста из иностранства.

На састанку у Градској кући присуствовали су представници Спортског удружења „Хоризонт“ у својству организатора трке, и представници државних и локалних органа, јавних служби: Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе Суботица, директори надлежних јавних и јавно комуналних предузећа града Суботице са својим сарадницима, директорка Дома здравља Суботица, представници Службе хитне медицинске помоћи, Градске организације Црвеног крста, предузећа „Војпут“ д.о.о., градских установа културе, удружења као и представници Града Суботице и надлежних служби градске управе.

Након пет година успешног одржавања овог значајног спортског догађаја, учесници састанка су констатовали да и поред тога што он изискује много пажње, детаљно разрађене планове и велику стручност, управо је усклађен рад и жеља да се допринесе успешности догађаја који носи славу нашег града мотив и подстрек да се сви ангажују својим знањем и ресурсима. 

Др Балинт Пастор, председник Скупштине града је у улози домаћина данашњег састанка истакао, да је ово једна од спортско рекреативних манифестација која поред тога што промовише спорт, промовише и Суботицу, а уједно доприноси и садржајима туристичке понуде нашега града.

Траса је осмишљена да води кроз центар града где се налазе прелепа здања, понос Суботичана. Учесници ће током трке бити у прилици да виде многе културно историјске објекте – цркве, Градску библиотеку, да уживају у лепотама Градске куће, Синагоге, Рајхлове палате, изграђених у стилу сецесије.

Шести по реду Суботички полумаратон се одржава 27.08.2023. године под слоганом „Трчи кроз историју“.

Пријаве су отворене и заинтересовани тркачи могу да се пријаве на сајту https://subotickipolumaraton.com/ за трку од 5 км, трку од 10 км и полумаратон (21,1) км.

Previous Председник Србије Александар Вучић – Почасни грађанин Града Суботице

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER