Flat Preloader Icon

У Мишићеву обележен Видовдан

Полагањем венаца на споменик Живојину Мишићу, молитвом и поменом страдалим српским ратницима, поздравним обраћањима и пригодним културним програмом данас је у Мишићеву обележен Видовдан. Један од највећих српских верских и националних празника и најзначајнијих датума у српској историји у овом насељу солунских добровољаца као сеоска слава обележава се 27 година.

Свечаност су својим присуством увеличали Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризама и чланови Градског већа Срђан Самарџић, Наташа Алексић и Илија Ђукановић.

Ненад Иванишевић је, обраћајући се присутнима, између осталог рекао да Покрајинска влада подржава овакве манифестације које су важне и због очувања традиције, али и због стављања Мишићева на туристичку мапу Војводине и Србије.

„Највећа порука овог дана је заједништво. Када смо заједно и када заједно пролазимо кроз недаће али и оне лепе ствари, онда нам нико ништа не може. Када почнемо да критикујемо какво је данас време треба само да помислимо како је било Солунцима који су прешли Албанију. Када поредимо са тим временом, свако време је добро“, истакао је Иванишевић.

Обраћајући се присутнима у име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и лично име, Срђан Самарџић је, поред осталог, казао да нас споменик војводи Живојину Мишићу, по коме ово село надомак Суботица носи име, свакодневн подсећа на све етичке и људске врлине које су наши преци имали.

„Од Цера и Колубаре, ’албанске голготе’, Крфа и ’Плаве гробнице’, до васкрса на Солунском фронту и стварања нове државе, Видовдан сублимира све емоције уткане у генетски код српског народа.  Зато је важно да се сетимо и држимо врлина и вредности које су нам наши стари оставили“, поручио је Самарџић.

#Subotica #GradSubotica

Previous Градоначелник Стеван Бакић честитао Видовдан
loader-image
Subotica
14:53, 05/09/2024
temperature icon 20°C
ниски облаци
Sunrise Sunrise: 04:16
Sunset Sunset: 18:59

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER