Flat Preloader Icon

Суботички симфонијски оркестар Новогодишњим гала концертом одушевио публику

Суботички симфонијски оркестар, солиста, првакиња Српског народног позоришта, мецосопран Вишња Радосав и светски познати тенор Бела Маврак, уз диригентску палицу Микице Јевтића, вечерас су у препуној Великој већници Градске куће Новогодишњим гала концертом донели у Суботицу дух Беча и других светских метропола на одушевљење бројне публике. Концерту је присуствовао и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, обраћајући се присутнима, истакао да већ неколико година уназад испраћамо стару и дочекујемо Нову годину уз звуке Суботичког симфонијског оркестра на чијем је челу наш суграђанин, цењени концерт-мајстор професор Милош Николић.

„Овакав састав врсних музичара је привилегија за сваки град, зато су они понос наше Суботице, и то је та вредност у односу на све друге коју с правом истичем“, рекао је Бакић и замолио  публику да с великим аплаузом још једном поздрави Суботички симфонијски оркестар.

Додао је да се нада да публика вечерас ужива и да „ову енергију, мир и спокој који осећамо током и након завршетка сваког концерта Суботичког симфонијског оркестра претворимо у нашу снагу и да са вером и оптимизмом закорачимо у нову 2023. годину“.

„Верујете у себе, верујте у друге, верујте у свој град, да сви заједно радимо још марљивије, вредније и посвећеније за опште добро, за просперитет наше прелепе Суботице. Где год да се налазимо с поносом изговарамо: ’Ја сам из Суботице’. У име града Суботице, у своје лично име желим вам добро здравље, срећну успешну и надасве мирну 2023. годину“, нагласио је градоначелник Бакић.

На репертоару Суботичког симфонијског оркестра нашла су се дела Жоржа Бизеа, Јохана Штрауса, Франца Лехара, Едуарда ди Капуа и Ханса Кристијан Лумбјеа.

#Subotica #GradSubotica

Previous Одржан традиционални новогодишњи пријем за представнике медија
loader-image
Subotica
11:11, 05/09/2024
temperature icon 20°C
ниски облаци
Sunrise Sunrise: 04:16
Sunset Sunset: 18:59

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER