Flat Preloader Icon

Положени венци и цвеће на споменик „Балада вешаних“

Комеморативним скупом и полагањем венаца и цвећа на споменик „Балада вешаних“, обележена је 81. годишњица од трагичног 18. новембра 1941. године када су фашисти, пред такозваним преким судом, осудили на смрт и погубили вешањем петнаесторо суботичких младих родољуба, јер су пружали отпор идеологији нацизма и фашизма.

У име грађана Суботице,  локалне самоуправе и Градског одбора СУБНОР-а венац су положили члан Градског већа Миланка Костић, заменик председника Скупштине града, Небојша Црногорац, и члан ГО СУБНОР Суботица, Александар Токовић. Венце су положили и представници Севернобачког управног округа, суботички комунисти, као и представници других удружења и организација.

Ученици основних школа „Соња Маринковић“ и „Иван Горан Кoвачић“ и Политехничке школе, положили су петнаест цветова за петнаест страдалих суботичких родољуба.

После полагања венаца на споменик „Балада вешаних“ представници града Суботице и Севернобачког управног округа положили су венце и на Јеврејском гробљу, где је одржана комеморација у знак поштовања према страдалим суграђанима јеврејске националности.

Previous „Регионална депонија“ добила интегралну дозволу за заштиту животне средине (IPPC)

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER