Flat Preloader Icon

ФСС донирао спортску опрему клубовима са територије ПФС Суботице и Сомбора

Фудбалски савез Србије (ФСС) наставио је са акцијом поделе опреме клубовима из целе Србије. На суботичком Градском стадиону данас је, тим поводом, заменик председника ФСС Ненад Бјековић, у присуству председника Фудбалског савеза Војводине Драгана Симовића и градоначелника Суботице Стевана Бакића, представницима Подручних фудбалских савеза Суботице и Сомбора уручио по 25 гарнитура спортске опреме.

Градоначелник Бакић је, том прликом, уз изражавање захвалности Фудбалском савезу Србије и заменику председника ФСС Ненаду Бјековићу на донираној опреми, изјавио да ће та спортска опрема пуно значити суботичким клубовима који се такмиче у градској лиги.

„На територији Подручног фудбалског савеза Суботице опрему ће добити 25 клубова, од којих је 13 са подручја града Суботице и сви су чланови градске фудбалске лиге. Ова донација је значајна за те фудбалске клубове, тим пре што су управо ти спортски колективи у последње време све активнији у раду са децом, што је изузетно важно за развој фудбала у нашој средини. Трудимо се да им обезбедимо што боље услове за рад и зато изузетно ценимо помоћ коју су наши клубови добили од Фудбалског савеза Србије“, истакао је градоначелник Бакић.

Додао је да је познато да је Суботица град спортова у којем, како је навео, функционише више од 150 спортских колектива који се такмиче у разним гранама спорта и у разним степенима такмичења, од којих су 28 фудбалски клубови.

„Суботица је позната и по Фудбалском клубу Спартак, дугогодишњем успешном члану Супер лиге, као и по Женском фудбалском клубу Спартак, који је освајач 13 титула шампиона Србије и вишеструки освајач Купа Србије. Мање је познато, а ми Суботичани се и тиме поносимо, да је најстарији фудбалски клуб у нашој земљи ФК Бачка, основан 1901. године, који је прошле године обележио 120 година постојања“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Драган Симовић је казао да му је драго што је подела пакета спортске опреме коју донира Фудбалски савез Србије уприличена управо у Суботици и да и Фудбалски савез Војводине настоји да помогне рад мањих фудбалских клубова.

„Драгоцени су нам управо ти мали фудбалски клубови који наше малишане одвајају од екрана и таблета и доводе их на фудбалски терен. Фудбалски савез Србије, и поред широког спектра обавеза, води рачуна и о таквим фудбалским клубовима, тако да ћемо и ми из Фудбалског савеза Војводине убудуће усмерити пажњу на мале фудбалске клубове који се надмећу у нижим ранговима такмичења“, казао је Драган Симовић.

Присутнима се обратио и Ненад Бјековић који је, уз подсећање да је и он одрастао у малој средини, истакао да зна колико ће за мале фудбалске клубове значити ова спортска опрема.

„Свестан сам да то није ништа посебно, али клубовима који су база српског фудбала може да буде од велике користи. Извесно је да ћемо и убудуће помагати аматерске клубове. Желим да вам нова опрема донесе срећу и да у њој остварите зацртане циљеве“, нагласио је, између осталог, Ненад Бјековић.

Previous Сјајан концерт Суботичког симфонијског оркестра и Стефана Миленковића на Тргу слободе

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER