Flat Preloader Icon

Сјајан концерт Суботичког симфонијског оркестра и Стефана Миленковића на Тргу слободе

Сјајним концертом, уприличеним поводом обележавања Дана града Суботице, Суботички симфонијски оркестар и чувени виолиниста Стефан Миленковић, под диригентском палицом Микице Јевтића, вечерас су, на централном градском тргу, одушевили више хиљада поштовалаца и познавалаца класичне музике.

„Било је феноменално. Велико ми је задовољство и част што сам поново сарађивао са Суботичким симфонијским оркестром. Публика је била срдачна и за нас уметнике ово је најлепша комбинација једне дивне естетике и духа, али и знања. Чињеница да суботичка публика зна шта је добра музика, квалитет Суботичког симфонијског оркестра, уживање у заједничком музицирању и та размена енергије која мора да постоји, донели су нам и спонтаност и, рекао бих, чак и поверење и слободу на сцени.  А то и јесте набитније током једног оваквог концерта, када су уметници слободни и када публика ужива у том тренутку стварања“, рекао је Стефан Миленковић.

Уметнички директор Суботичког симфонијског оркестра Милош Николић није крио задовољство након вечерашњег концерта.

„Делити сцену са Стефаном Миленковићем, једним од најбољих светских виолиниста, заиста је велики доживљај не само за нас музичаре, него и за све љубитеље класичне музике. На репертоару су били бисери класичне музике, између осталих, Чајковски, Паганини, Росини, Сарасте, Вијењавски, Маскањи… Публика је била задовољна и надам се да ћемо ускоро направити још једну овакву заједничку причу, односно спектакл. Захваљујем се градоначелнику Стевану Бакићу на дивном пријему и огромној подршци коју пружа Суботичком симфонијском оркестру, јер кад имате симфонијски оркестар ви и јесте велики град“, рекао је Милош Николић.

Previous Одржан концерт оркестра „100 виолина“

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER