Flat Preloader Icon

Дариване бебе рођене на Дан града

У оквиру сада већ традиционалне посете бебама рођеним на Дан града, члан Градског већа Срђан Самарџић, као изасланик градоначелника Суботице Стевана Бакића, и заменик председника Скупштине града Небојша Црногорац, као изасланик председника Скупштине града др Балинта Пастора, данас су, поштујући превентивне мере, надлежнима из Опште болнице Суботица уручили плакете, поклон ваучере и цвеће намењене мајкама беба које су рођене 1. септембра у породилишту суботичке Опште болнице. Ове године на Дан града рођено је пет беба – три девојчице и два дечака.

„Локална самоуправа Суботица труди се да следи активне мере Владе Републике Србије и Владе Аутономне покрајине Војводине као вид подршке родитељству и охрабрења младим паровима да се остваре у улози родитеља. Ове године у буџету града Суботице предвиђена су средства у износу милиона и шездесет хиљада динара намењених за биомедицински потпомогнуту оплодњу односно вантелсну  оплодњу како се то најчешће зове за четврти покушај за прво дете“, рекао је Срђан Самарџић, обраћајући се медијима у сали за састанке Опште болнице.

Он је навео да су такође опредељена средства у износу од 24,4 милиона динара намењена за родитељски диодатак за прво дете у износу од 10.000 динара и за помоћ трудницама у 27 недељи трудноће у износу од  15.000 динара.

„Важан циљ сваког појединца је да се оствари у улози родитеља да добије потомство, а ми као локална заједница, наш град Суботица  и наша држава Република  Србија да добијемо новог члана и да се сви заједно развијамо и растемо као заједница“, додао је Срђан Самарџић.

Помоћник директора за опште медицинске послове Опште болнице Суботица др Душан Шулић, се у име Болнице захвалио граду на константној сарадњи и безусловној подршци  Општој болници Суботица.

„Задовољство ми је да уз прославу Дана града славимо и рођење беба и овом приликом желео бих да подсетим и да се захвалим што је сарадња са градом на високом нивоу и што је подршка града Општој болници константна“, рекао је др Душан Шулић.

У 2021. години у Суботици је рођено 1318 беба, а у периоду од 1. септембра 2021. до 1. септембра 2022. године рођено је 1311 беба.

Previous Одржан концерт Зорице Брунцлик на централном градском тргу

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER