Flat Preloader Icon

Градоначелник Бакић отворио Сеоске игре без граница у Бикову

17.07.2022.

У организацији Удружења грађана „Удружени покрећемо село“, данас су, у парку код Основне школе „Свети Сава“ у Бикову одржане 13. Сеоске игре без граница. На целодневном такмичењу, на 10 полигона, у играма инспирисаним сеоским мотивима и реквизитима, попут сламе, штула, алки, ђермова, гигантских праћки, трактора, кукуруза, надметало се 20 екипа са по шест чланова из Суботице и околине и једна екипа из Београда. Отварајући Сеоске игре без граница у Бикову градоначелник Суботице Стеван Бакић је изразио задовољство што и ове године присуствује  на манифестацији, која је у минулих 13 година постала препознатљива као један квалитетан и забаван начин да се очува изворна сеоска традиција.

„Драго ми је што сам поново са вама на отварању још једних Сеоских игара без граница. Прошле године сам се уверио са колико љубави и посвећености све ово организујете и како сте то квалитетно и добро урадили. Ова манифестација има своју дугу традицију  и  посебно ми је драго што су међу 20 пријављених екипа и наши драги гости из Београда, чиме се потврђује потенцијал ових игара, да могу да прерасту у туристичку атракцију која ће привући националну и међународну пажњу“, нагласио је Бакић.

Постоје удружења и појединци, навео је,  који се залажу за очување сеоског здравог живота, старих вештина и заната.

„Зато и удружењима и тим појединцима треба дати јаку подршку, јер захваљујући њима Биково може постати регионални центар окупљања свих заинтересованих за старе вештине, занате и за сеоски здрави живот. Од почетка  ове манифестације, што је јако битно, своје учешће дају и најмлађи и они ће данас у поподневним часовима учествовати у мини сеоским играма. Још једна акција племенитог карактрра везана је за наше малишане, а то је прикупљање средстава за Национално удружење  родитеља деце оболеле од рака и зато молим све учеснике и посетиоце да обиђу штанд НУРДОР-а и да помогну у складу са својим могућностима. Не сумњам да ће поред такмичарског дела ове игре бити успешне  и у овој хуманој акцији“, истакао је Бакић.

Он је проглашавајући 13. Сеоске игре без граница у Бикову отвореним пожелео свим учесницима успешно такмичење, добро дружење и  да уживају у забавном програму који ће затворити игре.

Марина Малагурски, у име Удружења грађана „Удружени покрећемо село“  и у своје лично име захвалила се граду и градоначелнику Стевану Бакићу, без чије подршке би, како је рекла, било тешко организовати Сеоске игре без граница.

„Захвалила бих се и свим спонзорима, учесницима и волонтерима, свим предузећима који су нам на било који начин помогли да се ова манифестација одржи. Осим дружења, циљ нам јеочување сеоске традиције и прикупљање донација за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР“, рекла је Марина Малагурски.

Previous Отворен 29. Фестивал европског филма Палић

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER