Flat Preloader Icon

Савез српских удружења Севернобачког округа обележио крсну славу Спасовдан

02.06.2022.

Савез српских удружења Севернобачког округа данас је обележио своју славу Спасовдан, празник Вазнесења Господњег. Тим поводом, у просторијама ресторана Спартак, протојереј Гордан Увалић, парох александровачки, освештао је славски колач и благословио обележавање славе. Обележавању славе Савеза српских удружења Севернобачког округа присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је рекао како је симболички важно што је за славу кровне организације свих српских удружења на северу Бачке изабрано управо Вазнесење Господње.

„Вазнесење Господње је празник нашег православног храма који нас скоро три века окупља и сабира у вери да будемо оно што јесмо – Срби, добри домаћини, комшије, суграђани и пријатељи свима онима са којима живимо у овом граду“, истакао је градоначелник Бакић.

Додао је да ће Град Суботица следеће године дати свој допринос прослави три стотине година од почетка градње Вазнесењске цркве, и да ће то бити прилика да и сва завичајна удружења у то буду укључена.

„Искористићу и ову прилику да кажем оно што стално понављам, а то је да је неопходно да сва наша удружења буду уједињена, да превазиђемо личне сујете и да помогнемо нашој ‘Мајци Србији“ која је била посрнула, али која је захваљујући председнику Александру Вучићу подигнута на ноге. Председник Вучић је Србији, а и свима нама, вратио понос и достојанство. Наша земља је данас далеко јача и снажнија, и у економском и у сваком другом смислу може да помогне српском народу без обзира где се налази. Ми морамо да будемо јединствени, јер само уједињени можемо лакше да савладамо све проблемe са којима се суочавамо“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је, честитајући славу Савеза – Спасовдан, изразио захвалност на позиву да буде гост ове свечаности. 

„Гост сам на папиру, по функцији коју тренутно обављам, али ја се осећам као домаћин, јер припадам свом српском роду“, казао је градоначелник Стеван Бакић.

Присутнима се обратио и народни посланик Милимир Вујадиновић.

Након освештања и ломљења славког колача, од прошлогодишњег кума славе Милорада Ћопића кумство је преузео Чедомир Пађен.

Previous Градоначелник Бакић са гостима из Градишке обишао Слободну зону и компанију „Аметек“

ГРАД СУБОТИЦА

Суботица - Subatica - Szabadka - Subotica © 2024. subotica.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER